csütörtök, 22 február 2018

Amit tudni érdemes

   

Az alga nem más, mint ehető tengeri moszat, amely nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, fehérjéket és vitaminokat. Az egészséges étrend természetes kiegészítője, amit a fitoterápia és a kínai orvoslás már hosszú évek óta alkalmaz.

 

 

Az algákat tengerben termesztik, ahol a víz felszínén úszó hálóra függeszkednek fel, így könnyen megközelíthetőek és 45 nappal az  ''ültetés'' után már eljön a betakarítás ideje.

A koreai algának nagyjából tíz különböző típusa létezik, mint például:

Vörös Alga (Porphyra tenera): ami makro-és mikroelemek olyan természetes kombinációját kínálja, amik egymás hatását segítik.

Nori Alga: (Porphyra yezoensis) melyben például rengeteg béta-karotin található, amely a többi antioxidánshoz hasonlóan közömbösíteni tudja a szabad gyököknek nevezett káros molekulákat.

 

 

 

Az alga, így az alga chips is, tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E), enzimet (klorofill), ásványi anyagot (vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium.) tartalmaz, mint sok más élelmiszer.

Ajánlott Vegetáriánusoknak, Vegánoknak, de tulajdonképpen minden embernek, aki szeretné tiszta, adalékanyagtól mentes táplálék kiegészítővel, táplálékkal teljessé tenni étkezéseit.

Az alga gazdag fehérjeforrás, melyben egyensúlyban vannak a fontos aminosavak, köztük az olyan esszenciális aminosavak, melyeket a szervezet önmaga nem képes előállítani, ezért fontos pótolni azokat.

 

 Az algák fogyaszthatók táplálék kiegészítők, vagy bizonyos ételek formájában. Ilyen például az alga chips, amit alacsony kalória tartalma miatt, büntetlen örömforrásként fogyaszthatunk és amellett, hogy finom és ízletes, jó érzéssel tölthet el bennünket, hogy az egészségünkért is tettünk valamit...

 

Webáruházunkban az alga chips mellett Spirulina és egyéb alga étrendkiegészítőkből is vásárolhat!

 

www.biorganik-online.hu